Behandelingen

Bij onze praktijk kunt u rekenen op kwaliteit én persoonlijk contact. Met onze deskundigheid en ervaring helpen wij u uw gebit gezond en mooi te houden. En omdat wij een kleine praktijk zijn, bent u bij ons geen nummer.

Tandartspraktijk Waterlandlaan is lid van de beroepsorganisatie KNMT

Controle

Graag zien we u regelmatig voor een periodieke controle. Tijdens dit bezoek nemen we de dagelijkse mondverzorging met u door zodat uw gebit en mond gezond blijven. Als het nodig is, ondernemen we samen met u actie om uw mondhygiëne te verbeteren.

Frame, prothese of plaatje

De oplossing voor uw probleem hoeft niet altijd zo ingrijpend te zijn. Soms is enkel een plaatje genoeg. Een plaatje is eigenlijk een klein kunstgebit. Het wordt gebruikt om een aantal tanden en/of kiezen te vervangen. Net zoals bij een kunstgebit zijn de tanden en/of kiezen vastgezet op een stukje kunsthars. Met kleine haakjes wordt het plaatje vastgemaakt aan de bestaande tanden en/of kiezen.

Inlay / Onlay

Beschadigde kiezen kunnen worden opgeknapt met een vulling of met een kroon. Met een vulling kan een kies echter een behoorlijk stuk zwakker worden. En voor een kroon moet nogal wat tandweefsel worden afgeslepen.

Overkappingsprothese of “klikgebit”

Een uitneembaar, volledige kunstgebit, dat vastklikt aan een metalen staafje dat twee of meer implantaten met elkaar verbindt. Het staafje houdt het gebit op zijn plaats en zorgt voor veel draagcomfort. Deze oplossing is relatief betaalbaar en wordt vaak door de verzekering vergoed.

Pijnklachten

Heeft u een pijnklacht, wacht dan niet tot de volgende controle, maar neem contact met ons op.

Preventie

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. U kent vast het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat geldt ook voor uw gebit.

Spoed

olg van een ongeval, uitgevallen tanden of kiezen, een nabloeding of een acute ontsteking. Neem in geval van spoed altijd direct telefonisch contact op.

Volledige prothese of kunstgebit

Een compleet gebit op een plaat van kunsthars dat een nauwkeurige kopie is van het oorspronkelijke gebit. Wie eenmaal een kunstgebit heeft, is niet voor altijd van de tandarts af. Eén keer in de twee jaar moet de tandarts het kunstgebit controleren.

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling is nodig als het weefsel rondom de wortelpunt van een tand of kies ontstoken is of dreigt te ontsteken. Een ontstoken wortel van tand of kies kan veel pijn geven, maar ook een tijd onopgemerkt blijven. Om problemen te voorkomen, is het belangrijk dat u regelmatig naar de tandarts gaat voor controle.

Over ons

Uitstekende zorg en persoonlijk contact

Bij onze praktijk kunt u rekenen op kwaliteit én persoonlijk contact. Met onze deskundigheid en ervaring helpen wij u uw gebit gezond en mooi te houden.

Wij hebben veel kennis in huis en werken samen met diverse specialisten. U kunt bij ons terecht voor de meest voorkomende behandelingen en als dat nodig is verwijzen wij u door. Heeft u klachten? Blijf er niet mee lopen en bel ons gerust. Wij kunnen u vaak snel helpen.

U kunt ons iedere dag bellen op ons vaste praktijknummer 0229 425676 en een voicemailbericht inspreken. U kunt ons ook bellen (tijdens werkuren) op ons mobiele nummer 06 21939119 of via WhatsApp.

Nieuwe patiënten welkom

Wij nemen nieuwe patiënten aan. Schrijf u nu in zonder wachtlijst.


Onze werkwijze

Graag zien we u regelmatig voor een periodieke controle. Tijdens dit bezoek nemen we de dagelijkse mondverzorging met u door, zodat uw gebit en mond gezond blijven. Indien nodig ondernemen we actie om de mondhygiëne te verbeteren. Indien er problemen in uw gebit worden geconstateerd, bespreekt de tandarts met u of extra behandeling nodig is.

Informatie over behandelingen kunt u nalezen in de gezondheidsinformatie op onze website en op www.allesoverhetgebit.nl.

Kleine ingrepen bespreken we direct met u en de behandeling volgt, indien nodig, op korte termijn. U kunt daarbij denken aan een eenvoudige gebitsreiniging of het plaatsen van een vulling. Bij uitgebreide behandelingen informeren wij u over de kosten. Na uw instemming voeren we de afgesproken behandeling uit. Dat kan over het algemeen binnen enkele weken.