Frame prothese of plaatje

Een plaatje is eigenlijk een klein kunstgebit. Het wordt gebruikt om een aantal tanden en/of kiezen te vervangen.

Net zoals bij een kunstgebit zijn de tanden en/of kiezen vastgezet op een stukje kunsthars. Met kleine haakjes wordt het plaatje vastgemaakt aan de bestaande tanden en/of kiezen.

Een mooie lach begint met een goede tandarts

Een stralende lach en een gezond gebit. Wie wil dat niet? Tandartspraktijk Waterlandlaan helpt u met uitstekende zorg en persoonlijk contact.

Tandartspraktijk Waterlandlaan is lid van de beroepsorganisatie KNMT

Gedeeltelijke vervanging

Een plaatje heeft wel flink wat nadelen: het kan het tandvlees van gezonde tanden en kiezen wegdrukken en het kan ervoor zorgen dat de kaak – net als bij het kunstgebit – gaat slinken. Daarom zal de tandarts een plaatje vaak alleen adviseren als een tijdelijke oplossing.

Als het gaat om stevigheid en minder risico’s voor gezonde tanden en kiezen en de kaak, is een frame een beter alternatief. Bij een frame zitten de tanden en kiezen vast op een metalen plaatje dat eveneens met haakjes wordt vastgemaakt aan bestaande tanden en/of kiezen. Metaal is sterker dan kunsthars en daarom is het frame dunner. Dat zit gewoon prettiger én het heeft minder invloed op smaak en gevoel. Bovendien zal de kaak minder slinken dan bij een plaatje. Er is wel één nadeel: het kostenplaatje. Een frame is namelijk duurder dan een plaatje.

Voor informatie over vergoedingen vanuit de zorgverzekering voor de frame prothese of plaatje , klik hier.

Vragen? Wij horen graag van u.

Waterlandlaan 116
1441RW Purmerend

Tel: 0299 425 676
Mobiel: 06 219 391 19 of via WhatsApp
E-mail: info@tpwaterlandlaan.nl