Wortelkanaal behandeling

Een wortelkanaalbehandeling is nodig als het weefsel rondom de wortelpunt van een tand of kies ontstoken is of dreigt te ontsteken.

Een ontstoken wortel van tand of kies kan veel pijn geven, maar ook een tijd onopgemerkt blijven. Om problemen te voorkomen, is het belangrijk dat u regelmatig naar de tandarts gaat voor controle.

Een mooie lach begint met een goede tandarts

Een stralende lach en een gezond gebit. Wie wil dat niet? Tandartspraktijk Waterlandlaan helpt u met uitstekende zorg en persoonlijk contact.

Tandartspraktijk Waterlandlaan is lid van de beroepsorganisatie KNMT

Behandeling

Deze behandeling bestaat uit 2 delen:

  1. De tandarts verwijdert de zenuw uit de tand of kies, reinigt het ontstoken weefsel en plaatst een noodvulling. Om de ontsteking tegen te gaan, wordt een medicijn ingesloten.
  2. De tandarts verwijderd de noodvulling en brengt een definitieve vulling aan.

In onze praktijk voeren we de 2 delen bij voorkeur tijdens 1 afspraak uit. Dit om extra kosten te voorkomen. Wanneer dit echter door pijn niet mogelijk is, maken we 2 afspraken voor deze behandeling.

Waar moet u rekening mee houden?

  • De noodvulling moet 24 uur harden. Dit gebeurt vanzelf door uw eigen speeksel.
  • De noodvulling is niet zo stevig als uw eigen tand of kies en zal dus wat brokkelen en slijten. Dat is normaal, maar u moet wel opletten dat de kies dicht blijft.
  • De kies blijft gevoelig bij het eten en bijten. Dit komt doordat de ontsteking nog onder de kies zit. De ontsteking zal na de behandeling langzaam verdwijnen.
  • Bij verminderde weerstand kan de kies opspelen.
  • Uw tand of kies is door de behandeling verzwakt. Vermijd dus harde etenswaren om te voorkomen dat de kies of tand breekt.

Napijn

U mag nog voordat de verdoving is uitgewerkt, pijnstillers innemen. De pijn zal minder worden na 3 tot 5 dagen.

Wordt de pijn niet minder of neemt deze toe? Neem dan contact met ons op. Ook bij een zwelling of drukverhoging adviseren wij u om ons direct te bellen!

Controle

Als de behandeling klaar is, zal de tandarts na maximaal 1 jaar een foto maken om te controleren of de ontsteking is verdwenen. Wij adviseren vaak om dan een kroon op de behandelde kies te plaatsen. Een wortelkanaalbehandeling maakt een kies brozer en is er daardoor altijd een vergroot risico op het afbreken van de kies. Een kroon kan dit voorkomen.

Vragen? Wij horen graag van u.

Waterlandlaan 116
1441RW Purmerend

Tel: 0299 425 676
Mobiel: 06 219 391 19 of via WhatsApp
E-mail: info@tpwaterlandlaan.nl